A TOP 5 JAPÁN SÍTEREP

 

Asahidake sícentrum

Az Asahidake síközpont eléggé „forró” hely. Szó szerint, mivel konkrétan egy aktív vulkánon található, szerteszét elhelyezkedő, gázokat és gőzöket eregető füstölőkkel. Asahidake a porhóimádók álomterepe Japán északi szigetén, Hokkaidón. A központ tulajdonképpen egyetlen nagy “backcountry”  zóna egy darab kabinos lifttel, és nagyon kevés kezelt pályával.

A kezelt sávok is csak keskeny csapások, melyeken keresztül a fantasztikus, fás területet lehet megközelíteni.

Asahidake terepére a tömeg egyáltalán nem jellemző, tehát szinte mindig találhatóak friss porhavas utak, melyekbe az első nyomokat karcolhatjuk.

1

 

Rusutsu Síközpont

A Rusutsu sícentrum területén, mely Hokkaido szigetén található, az éves átlagos hómennyiség több, mint 14 méter!!!! Ennek tetejébe az itt lehulló hó annyira különlegesen száraz, hogy tulajdonképpen ellenállás nélkül lehet rajta átsuhanni.  Ilyen mennyiségű és minőségű hó tudatában kijelenthetjük, hogy Rusutsu maga a mennyország a porhó imádók számára.

Rusutsu egyetlen árnyoldala az igazán meredek lejtők hiánya. Ha esetleg “szemétledobó” meredekségű terepen sziklákról ugrálni támad kedve az embernek, akkor másik helyszínt kell választani a további 500+ japán síterep egyikéből.

2

 

Nozawa Onsen

Ha esetleg a síelés utáni vágyunkat ötvözni szeretnénk a tradicionális japán kultúrával, akkor a legjobb hely erre a héviz forrásairól híres falu Nozava Onsen. Nozawa japán fő szigetén  Honshu-n található bájos kis település, mely a nyolcadik században felfedezett forró vizű forrásairól nevezetes. Gőz tör fel mindenütt a szűk, hagyományos fogadókkal és boltokkal teli, utcák macskakövei közül.

A maga 300 hektárnyi, több mint 1000m szintkülönbségű terepen, rengeteg lehetőségünk van, hogy élvezzük az évente lehulló mintegy 10 méternyi  havat. Ezen felül annyi más japán sítereptől eltérően itt engedélyezett a pályán kívüli csúszás is.

3

 

Myoko Kogen

Az óriási, cca 13 méternyi éves várható hómennyiséggel, valamint meredek fás lejtőivel, Myoko Kogen is „freerider paradicsomnak” tekinthető. Myoko számos backcountry élménnyel és szervezett túrákkal várja látogatóit. Az 1930-ban alapított Myoko gazdag történelemmel és tradicionális japán kultúrával rendelkezik..

Myoko terepe 10 különböző sícentrumból áll, melyeket síbuszok kötnek össze és mindössze egy órányira található az 1998-as téli olimpiának is otthont adó Nagano-tól északra, a Joshinetsu Nemzeti Park közepén.

4

 

Hakuba

Az elmúlt pár évben Hakuba lett “AZ ÚTICÉL” világszerte a porhóimádók között. A Hakuba-völgy magában foglal 10 sícentrumot  mely szinte határtalan síelési lehetőséget nyújt a lenyűgöző, csipkézett 3500m magas csúcsok látványa mellett.  A völgy lekinkább az 1998-as téli olimpiáról ismeretes, mivel a Happo-One centrum adott otthon a szlalom, lesikló és síugró versenyeknek. Hakubában járva meglátogathatjuk a japán templomokat vagy akár megnézhetjük a híres japán hómajmokat is.

5

 

forrás: UnofficialNetworks.com